Постинг
12.06.2016 12:39 -
Бабините гозби
Яхния зелен фасул
Продукти: 1 кг зелен фасул, 250 мл олио, 1 лъж. брашно, 2 гл. лук, подправки /сол, чер пипер, червен пипер/, магданоз, салца или 2-3 домата, пиперки, кисело мляко, чесън.
Приготовление:
Изчистения фасул нарязваме на по-дребно и измиваме. В горещото олио пържим ситния лук и фасула и наръсваме със сол, чер пипер, червен пипер и брашно. Наливаме вода и варим фасула. Като омекне, слагаме в ястието няколко нарязани домата /салца/ и пиперки. Фасулът се поднася със ситен магданоз и по желание подлучен с чесън и оцет, или подправен с кисело мляко.
Сервирания фасул всеки може да си подправи с 1-2 лъжички чеснова майонеза, която предварително е подготвена по следния начин: пасирания и посолен чесън се бърка с дървена бъркалка в хаванче, като се налива олио на струйка, докато сместа стане пухкава и увеличи обема си. Може да се подправи с няколко капки оцет.
Поръсани с такава чеснова майонеза и кисело мляко, са много вкусни и пържените тиквички.
Продукти: 1 кг зелен фасул, 250 мл олио, 1 лъж. брашно, 2 гл. лук, подправки /сол, чер пипер, червен пипер/, магданоз, салца или 2-3 домата, пиперки, кисело мляко, чесън.
Приготовление:
Изчистения фасул нарязваме на по-дребно и измиваме. В горещото олио пържим ситния лук и фасула и наръсваме със сол, чер пипер, червен пипер и брашно. Наливаме вода и варим фасула. Като омекне, слагаме в ястието няколко нарязани домата /салца/ и пиперки. Фасулът се поднася със ситен магданоз и по желание подлучен с чесън и оцет, или подправен с кисело мляко.
Сервирания фасул всеки може да си подправи с 1-2 лъжички чеснова майонеза, която предварително е подготвена по следния начин: пасирания и посолен чесън се бърка с дървена бъркалка в хаванче, като се налива олио на струйка, докато сместа стане пухкава и увеличи обема си. Може да се подправи с няколко капки оцет.
Поръсани с такава чеснова майонеза и кисело мляко, са много вкусни и пържените тиквички.
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 85