Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2016 12:39 - Бабините гозби
Автор: razumka Категория: Забавление   
Прочетен: 270 Коментари: 0 Гласове:
0



 Яхния зелен фасул

Продукти: 1 кг зелен фасул, 250 мл олио, 1 лъж. брашно, 2 гл. лук, подправки /сол, чер пипер, червен пипер/, магданоз, салца или 2-3 домата, пиперки, кисело мляко, чесън.

Приготовление:
Изчистения фасул нарязваме на по-дребно и измиваме. В горещото олио пържим ситния лук и фасула и наръсваме със сол, чер пипер, червен пипер и брашно. Наливаме вода и варим фасула. Като омекне, слагаме в ястието няколко нарязани домата /салца/ и пиперки. Фасулът се поднася със ситен магданоз и по желание подлучен с чесън и оцет, или подправен с кисело мляко.

Сервирания фасул всеки може да си подправи с 1-2 лъжички чеснова майонеза, която предварително е подготвена по следния начин: пасирания и посолен чесън се бърка с дървена бъркалка в хаванче, като се налива олио на струйка, докато сместа стане пухкава и увеличи обема си. Може да се подправи с няколко капки оцет.
 Поръсани с такава чеснова майонеза и кисело мляко, са много вкусни и пържените тиквички.


Тагове:   две,   едно,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: razumka
Категория: Забавление
Прочетен: 91740
Постинги: 132
Коментари: 27
Гласове: 85
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930