Постинг
12.06.2016 13:07 -
Бабините гозби
Панирани телешки пържоли
Продукти: телешки пържолки, сол, чер пипер, галета, брашно, яйце, мляко, масло.
Приготовление: Леко начукваме пържолките, измиваме ги и ги подправяме със сол и чер пипер. С виличка набождаме пържолите и ги топим в брашно, после в разбито яйце с мляко и накрая - в галета. Така панираните пържоли пържим в сгорещено олио на тих огън. Сложим ли пържолата в тигана, не трябва да я бутаме и обръщаме, докато не се запече добре на едната страна, после я обръщаме на другата страна. Като се извадят, панираните пържоли не бива да се покриват, за да не се изпотят и да падне панировката. Поднасят се с гарнитура от задушени или пържени картофки, свежа салата по избор.
Бързи и вкусни пиперки със сирене
Продукти: 1 кг пиперки, 250 г сирене, 2-3 яйца, 4 филии хляб, кисело мляко, сол, чер пипер, червени домати, олио.
Приготовление:
Измиваме и почистваме пиперките. Приготвяме плънката, като накисваме филийките, изтискваме ги добре и размесваме с натрошеното сирене, яйцата, 1-2 ситно нарязани домати, сол, чер пипер. Пълним пиперките и ги пържим в сгорещено олио. Поднасяме с кисело мляко.
Добър апетит!
Продукти: телешки пържолки, сол, чер пипер, галета, брашно, яйце, мляко, масло.
Приготовление: Леко начукваме пържолките, измиваме ги и ги подправяме със сол и чер пипер. С виличка набождаме пържолите и ги топим в брашно, после в разбито яйце с мляко и накрая - в галета. Така панираните пържоли пържим в сгорещено олио на тих огън. Сложим ли пържолата в тигана, не трябва да я бутаме и обръщаме, докато не се запече добре на едната страна, после я обръщаме на другата страна. Като се извадят, панираните пържоли не бива да се покриват, за да не се изпотят и да падне панировката. Поднасят се с гарнитура от задушени или пържени картофки, свежа салата по избор.
Бързи и вкусни пиперки със сирене
Продукти: 1 кг пиперки, 250 г сирене, 2-3 яйца, 4 филии хляб, кисело мляко, сол, чер пипер, червени домати, олио.
Приготовление:
Измиваме и почистваме пиперките. Приготвяме плънката, като накисваме филийките, изтискваме ги добре и размесваме с натрошеното сирене, яйцата, 1-2 ситно нарязани домати, сол, чер пипер. Пълним пиперките и ги пържим в сгорещено олио. Поднасяме с кисело мляко.
Добър апетит!
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 85