Постинг
03.06.2016 19:17 -
Бабините гозби
Линцери
Продукти: 250 г мас, 250 г пудра захар, 1/2 кг брашно, 2 жълтъка, лимонов сок и кора от половин лимон, орехи, захар.
Приготовление:
Върху дъска за месене слагаме пресятото брашно, добавяме маста и с ръце разтриваме двата продукта на трохи. Към тях прибавяме пудрата захар и настърганата лимонова кора. С двата жълтъка, сока от 1/2 лимон и малко мляко /ако има нужда/ замесваме горните продукти на гладко тесто. Разточваме го и с формички правим фигурки. Подреждаме ги в намаслена тавичка и ги намазваме с белтъците от яйцата, после ги наръсваме с млени орехи и кристална захар. Печем сладките при умерена топлина.
Поднасяме ги с кафе, чай, мляко.
Изпечените сладки, колкото повече стоят, толкова по-хубави стават!
Продукти: 250 г мас, 250 г пудра захар, 1/2 кг брашно, 2 жълтъка, лимонов сок и кора от половин лимон, орехи, захар.
Приготовление:
Върху дъска за месене слагаме пресятото брашно, добавяме маста и с ръце разтриваме двата продукта на трохи. Към тях прибавяме пудрата захар и настърганата лимонова кора. С двата жълтъка, сока от 1/2 лимон и малко мляко /ако има нужда/ замесваме горните продукти на гладко тесто. Разточваме го и с формички правим фигурки. Подреждаме ги в намаслена тавичка и ги намазваме с белтъците от яйцата, после ги наръсваме с млени орехи и кристална захар. Печем сладките при умерена топлина.
Поднасяме ги с кафе, чай, мляко.
Изпечените сладки, колкото повече стоят, толкова по-хубави стават!
Френският и шопите
Това е „Колата призрак“ от войната в Юго...
СТРАНИТЕ-ПРИМАТИ ИСКАТ ДА УНИЩОЖАТ СВЕТО...
Това е „Колата призрак“ от войната в Юго...
СТРАНИТЕ-ПРИМАТИ ИСКАТ ДА УНИЩОЖАТ СВЕТО...
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 85